Zuiderschans in ‘s-Hertogenbosch geopend

Inzichten

Zuiderschans in ‘s-Hertogenbosch geopend


Zuiderschans in ‘s-Hertogenbosch geopend


Met trots delen we het nieuws dat Woonzorglocatie Zuiderschans in ‘s-Hertogenbosch op vrijdag 2 juni officieel haar opening vierde. Wat deze locatie zo uniek maakt, is dat het een woonruimte biedt aan zowel bewoners met als zonder zorgvraag. Ondersteund door de aanwezigheid van buurtverbinders die zich vrijwillig twee dagdelen per week inzetten voor onderling contact. Wij geloven dat deze locatie goed is voorbereid op de toekomst en dit is slechts het begin van een nieuw hoofdstuk!

Propos Consultancy is sinds 2015 betrokken bij dit project. Aanvankelijk als vastgoedadviseur voor Van Neynsel. In samenwerking met Zayaz is het vastgoedconcept ontwikkeld, de samenwerking tot stand gebracht en uiteindelijk de verkoop van de oude Zuiderschans aan Zayaz gerealiseerd. Ons doel was om een nieuw woonzorgcomplex [of bedoel je een woonzorgcomplex nieuwe stijl dat is wel een verschil?]  te creëren door intensieve samenwerking tussen corporatie en zorgorganisatie – Verzorgingshuis 3.0. Dit is een plek waar ouderen met en zonder zorg samen wonen en waar er mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten, zelfs voor bewoners uit de omliggende wijk. We waren dan ook verheugd dat beide partijen, Zayaz en Van Neynsel, ons in 2018 gezamenlijk de opdracht hebben gegeven om het concept verder vorm te geven. Samen met het ontwerp- en bouwteam is het gebouw ontwikkeld en aanbesteed. In juli 2022 is het gebouw in gebruik te nemen.

Gedurende het bouwproces hebben Zayaz en Van Neynsel het Verzorgingshuis 3.0 verder doorontwikkeld naar de community-gedachte van “Wij zijn Zuiderschans”. Met de toevoeging van Butterfly, dat buurtverbinders inzet, kwamen alles samen om het concept “Wij zijn Zuiderschans” in te richten. En natuurlijk waren er in de 7 jaar niet alleen maar successen. Achter de schermen hebben er genoeg discussies plaatsgevonden, zijn doelen bijgesteld en planningen herzien, zijn fouten hersteld en is er gesteggeld over geld. Desondanks heeft de filosofie dat we dit samen doen, de obstakels overwonnen.


Na al die jaren kunnen we niets anders dan ontzettend trots zijn op het resultaat en het vertrouwen dat we hebben gekregen van onze opdrachtgevers. We wensen Zayaz, Van Neynsel en Butterfly Effect veel succes met het verder (door)ontwikkelen van deze prachtige locatie, die ouderen een fantastische woonplek biedt.

Onderstaande video geeft een mooi beeld van 2,5 jaar slopen en bouwen.

admin